Gudsmodern av Vladimir

På vår gård 45 minuter från Göteborg finns möjlighet att komma på korta retreater i vacker natur. Vi erbjuder möjlighet till helgretreat fredag-söndag (eller bara en natt om så önskas).

Våra retreater är enkla. Vi vill helt enkelt bjuda in till en vacker plats med ett ortodoxt kapell för er vila och fördjupnings skull. Beträffande maten gäller självhushåll.  Alla är välkomna (man behöver inte vara ortodox)!

I kapellet finns bönerep, böneböcker, bönepallar och böcker till låns.

Det program vi erbjuder är frivilligt och man är fri att avstå från programpunkter eller utforma sin retreat helt själv. Det är bara att säga till! Det här erbjuder vi:

Schema för helgretreat:

Fredag:

19:00 – Ankomst: vi tar emot och visar till rummet

20:00 – Aftonbön (kapellet)

Lördag:

08:00 – Morgonbön (kapellet)

08:30 – 9:30 Introduktion till Jesusbönen / samtal

[Du disponerar själv över mellantiderna, med fri tillgång till kapellet. Du kan tex promenera i omgivningarna eller i närliggande Risveden. Vi kan erbjuda samtal och möjlighet till gårdsarbete för den som vill det.]

20:00 – Aftonbön (kapellet)

Söndag:

08:00 – Morgonbön (kapellet)

13:00 – Senaste tid för hemresa

Meddelande från nöjd gäst.
Boendet:

Rummen ligger i en avskild ände av gården och har egen infart/utfart för bil, egen väg till kapellet och egen veranda med utsikt mot skogen. Man behöver alltså inte ha någon kontakt med oss som bor på gården och har fri tillgång till kapellet. Men man är också välkommen att vistas på hela gården, promenera runt i odlingarna, hälsa på djuren och sitta på någon av alla mysiga uteplatser runt om i trädgården om man vill det. Det finns barn på gården så någon absolut tystnad utlovas inte. Det finns dock gott om stilla platser, t.ex. nere vid sjön Anten 300 m. från gården.

Rummen är enkelt utrustade. El och värme finns. Vatten i campingdunk. Tillgång till mysigt utedass, men ej vanlig toalett eller dusch. Det finns tillgång till eget enkelt pentry med kylskåp.

Vi har möjlighet att ta emot ett äkta par, en ensam person åt gången, eller två personer i samma sällskap som då får dela på pentryt men sover i egna rum. Lakan och handduk finns. Läs mer om rummen här.

Bokning:

Välj en helg som fungerar för dig, och hör av dig till oss för att se om det datumet funkar. Bokning görs då senast två veckor innan avsedd retreat. Kontakta oss via e-mailadressen nedan.

Pris:

Helgretreaten med självhushåll kostar 300 kr. per person och natt.

Betalningsuppgifter vid anmälan. Betalas via Swish eller kontant senast vid ankomst.

Anmälan:

fridafalt [a] gmail.com

byt ut [a] mot @ i adressen ovan